Bent u consument?

Thuis- & samenwerken

De beweging richting thuiswerken is al even bezig, Covid-19 heeft dit in een stroomversnelling gebracht. Nu is het voor veel bedrijven normaal dat een medewerker een of meerdere dagen in de week thuiswerkt. Wij kunnen helpen dit te faciliteren voor u en uw werknemers.

Microsoft Teams

Een veelgebruikt medium hiervoor is Microsoft Teams. Dit is een programma wat een online werkplek biedt. Zo kunt u teams beheren waarbij bestanden online worden opgeslagen en beschikbaar zijn voor iedereen die deelneemt. Ook is er een chatfunctie aanwezig voor mensen binnen en buiten uw bedrijf. Er kunnen online vergaderingen gehouden worden, presentaties en u kunt uw scherm delen.

Public of Private Cloud

Een andere methode om bedrijfsgegevens beschikbaar te stellen voor uw personeel is Private of Public Cloud. Zo heeft u een centrale werkplek welke constant synchroniseert met lokale bestanden. Iedereen kan waar ze maar willen beschikken over de gegevens en bestanden die ze nodig hebben.
Voor een Private Cloud gebruiken we hier een VPN voor. Deze simuleert een tunnel waardoor het lijkt alsof een werkplek zich op kantoor bevind.

Veiligheid en Bereikbaarheid

Uiteraard is het beschermen van data ontzettend belangrijk, zeker als de werkplek zich fysiek niet op kantoor bevind. Hiervoor zetten we een aantal lagen beveiliging in. Uiteraard kunt u de schijf van een computer versleutelen en moet u een sterk wachtwoord op een laptop zetten. Maar hoe werkt dit op software niveau? Zoals hierboven aangegeven gebruikt u hier een VPN voor. Deze kan ingesteld worden op een NAS of een andere VPN server. Zo wordt het internet verkeer verborgen en versleuteld verzonden. Het blijft belangrijk om zelf op te letten waar de gegevens opgeslagen worden en waarnaartoe deze verstuurd worden.
Ook bereikbaarheid is erg belangrijk. Doormiddel van het gebruik van VoIP is dit zeker bij thuiswerken goed te realiseren. Een applicatie op de telefoon functioneert als werktelefoon zonder dat er een extra toestel aangeschaft hoeft te worden. Werknemers zijn dan makkelijk bereikbaar ongeacht waar ze zijn.
Uiteraard blijft de mail ongestoord doordraaien.