Bent u consument?

Cloud, Opslag en Back-up

De opslag van uw gegevens, iets enorm belangrijks om over na te denken. Dit moet veilig, maar toch bereikbaar voor iedereen binnen uw organisatie. Hoe kan dit worden aangepakt? Dit kan op verscheidene manieren. Met name in combinatie met lokale apparatuur of online services. Zo kunt u gebruik maken van een Cloud service als OneDrive of Dropbox, of gebruik maken van een eigen NAS. Het beste en veiligste is een combinatie van de twee.
Hiernaast hebben wij een back-up service welke uw hele Office 365 en Google Workspace online kan back-uppen. Dit wordt u geheel uit handen genomen en wordt voor u op maar ingesteld. Lees er bij het kopje SaaS Protection meer over.

Public & Private Cloud

Allereerst een stukje uitleg. Wat we verstaan onder Public (publiek) en Private (privé) Cloud. Met public Cloud worden services als Google drive, OneDrive en Dropbox bedoeld. Dit omdat het fysiek beheer niet bij u of ons ligt, maar bij een derde partij waar de service wordt afgenomen. Uiteraard kunnen wij dit voor u inregelen, maar de machines waar de data op staat is dan niet in ons beheer.
Private Cloud daarentegen is het tegenovergestelde, hierbij heeft u of wij juist de apparatuur in beheer. U weet dan precies waar de data staat en wat ermee gebeurt.
Beide methodes hebben voor en nadelen.

Voordelen Public Cloud Voordelen Private Cloud
– Geen onderhoud
– Bijna onbeperkte schaalbaarheid
– Hoge betrouwbaarheid
– Disaster recovery niet uw probleem
– Eigen beheer
– Hoge prestaties
– Flexibel betreft behoeften
– Applicaties op NAS
– VPN voor veilige data overdracht
Nadelen Public Cloud Nadelen Private Cloud
– Schalende Maandelijkse kosten
– Veiligheid maatregelen volgen kan moeilijker zijn
– Zit makkelijk vast aan een partij, bijv. Google Drive
– Iets meer downtime
– Hogere initiële kosten
– Risico’s en onderhoud zelf verzorgen

Back-ups

Het beschermen en behouden van uw data is een van de belangrijkste doelen binnen ICT. Dit wordt gedaan door back-ups. Men wordt inmiddels gek van het woord, maar het is zo belangrijk. We horen vaak genoeg dat mensen door een fout, een hack, social-engineering of simpelweg het falen van hardware hun data verliezen. En zo maanden of meer aan werk verliezen.
Dit is te voorkomen met back-ups. Het beste is zelfs meerdere back-ups op meerdere plekken. Zo raden we altijd aan om bijvoorbeeld 2 Nassen neer te zetten op twee geografisch verschillende plekken. Of om een combinatie te gebruiken van Public én Private Cloud. Dit noemt men een Hybrid Cloud oplossing.
Dit alles vanuit een disaster recovery oogpunt. Stelt u zich voor dat u twee nassen in hetzelfde gebouw staan en er komt een vloed of er breekt brand uit. Dan is de kans groot dat beide apparaten beschadigd raken. Bij een hybride of geografisch diverse oplossing worden zulke onwaarschijnlijke, maar extreem impactvolle gebeurtenissen afgevangen.

Uiteindelijk gaat het er om dat u zich goed voelt bij de oplossing. Een gevoel van veiligheid is het belangrijkste. Het is aan ons om dit voor u te verzorgen.

SaaS Protection

Back-ups zijn heel belangrijk en SaaS Protection voorziet hierin. Zij bieden een service die uw online office omgeving beschermt. SaaS staat voor Software as a Service, simpelweg een softwarematige oplossing die (vaak) als abonnement wordt aangeboden. Zo ook SaaS Protection. Zo wordt voor vanaf €2 per gebruiker uw hele online werkomgeving beschermd met keuze tussen retentie van uw gegevens voor een jaar of voor altijd. Uw gegevensverlies wordt vrijwel geheel beperkt met een driemaal daagse back-up. Deze worden door ons beheerd en wij kunnen per direct uw data herstellen.